Η Renault World F1 Team, στο πόντιουμ των νικητών, για 2η φορά αυτή τη σεζόν

Η ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε. στηρίζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Μεταμόρφωσης
October 27, 2020
Η Renault κάνει την επανάσταση στην κατηγορία των van, με το All-new KANGOO και το All-new EXPRESS
November 13, 2020

H Renault World F1 Team ανέβηκε για 2η φορά, με τη νέα της σύνθεση, στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Fοrmula1, στο συγκλονιστικό GP της Imola, με τον Daniel Ricciardo να τερματίζει στην 3η θέση. Έτσι, η ομάδα F1 της Renault ανεβαίνει στην 3ηθέση και στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Η αρχή έγινε στο συγκλονιστικό Eifel GP του Nürburgring, με τον Daniel Ricciardo να τερματίζει στην 3η θέση και την ομάδα Formula1 της Renault να ανεβαίνει στο πόντιουμ για πρώτη φορά, εδώ και δέκα χρόνια.

Στο GP στην Imola της Ιταλίας, ο Daniel ξεκίνησε την κούρσα στην 5η θέση και αμέσως ανέβηκε στην 4η, αξιοποιώντας τη μαλακή γόμα των ελαστικών του και διατηρώντας μια ασφαλή απόσταση από τους Gasly και Leclerc. Μετά την εγκατάλειψη του Gasly, στον Daniel δόθηκε η ευκαιρία να μπει στα πιτς και να αλλάξει σε σκληρή γόμα ελαστικών, διατηρώντας τη θέση του έναντι του Leclerc, παρόλο που ο οδηγός της Ferrari του ασκούσε τρομερή πίεση.

Ο Perez είχε ήδη προσπεράσει το δίδυμο των RicciardoLeclerc. Καθώς όμως το safety car μπήκε στην πίστα, με αφορμή την εγκατάλειψη του Verstapen, στον 51ο γύρο και ο Perez μπήκε για καινούρια ελαστικά, ο Daniel ανέβηκε δύο θέσεις και κράτησε τη δυναμική αυτή, με τα παλιά ελαστικά, μέχρι την ώρα που η καρό σημαία του τερματισμού έπεσε, ανεβάζοντας τη Renault World F1 Team, για 2η φορά φέτος, στο πόντιουμ των νικητών και χαρίζοντας στον Ricciardo το 31ο πόντιουμ της καριέρας του.

Η Renault World F1 Team, στο πόντιουμ των νικητών, για 2η φορά αυτή τη σεζόν

Ο Esteban Ocon, ο έτερος οδηγός της ομάδας, εγκατέλειψε στον 28ο γύρο, πιθανά από κάποιο πρόβλημα στη μετάδοση.

Έτσι, η Renault World F1 Team έχει κερδίσει, πλέον, 135 βαθμούς, γεγονός που την κατατάσσει στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, ενώ μένουν ακόμα 4 αγώνες μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος.

O Daniel Ricciardo δήλωσε ενθουσιασμένος: «Δύο πόντιουμ σε τρεις αγώνες! Είμαι πολύ ευτυχισμένος και δε θα ξεχάσω να κάνω το «show» με το παπούτσι αυτή τη φορά… Είχαμε διασφαλίσει την 5η θέση, μέχρι που ο Max (Verstapen) εγκατέλειψε και ανάγκασε το safety car να μπει στην πίστα. Ήταν, πράγματι, η σωστή απόφαση να αποχωρήσει, ειδικά από τη στιγμή που ο Perez μπήκε στα πιτς. Ήταν δύσκολο να κερδίσει κανείς θέσεις, σε αυτό το σημείο του αγώνα, αλλά, ειδικά σήμερα, άξιζε το ρίσκο. Και η απόφαση αυτή απέδωσε καρπούς.

Αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει ότι η ομάδα ανεβαίνει στην 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, γεγονός που αποτελεί και τον απώτερο στόχο όλης της ομάδας. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που αποχωρώ από την Imolaμε μία σπουδαία θέση στο πόντιουμ. Έχω να δώσω πολλά ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Αλλά δεν πρόκειται να κάνω και άλλο τατουάζ, καθώς νομίζω ότι ο Cyril (Abiteboul) υπέφερε αρκετά…».

Η Renault World F1 Team, στο πόντιουμ των νικητών, για 2η φορά αυτή τη σεζόν

Ο ίδιος ο Cyril Abiteboul, o Αρχηγός της ομάδας, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Η στρατηγική μας, σήμερα, απέδωσε καρπούς… ήταν πολύ γενναία απόφαση να πιέσουμε στη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά αυτό ήταν κάτι που δούλεψε, εξαιτίας της εκπληκτικής προσπάθειας του Daniel και της υπεροχής του μονοθεσίου μας.

Τώρα, έχουμε ανέβει στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών και πρέπει, πάση θυσία, να την κρατήσουμε, εστιάζοντας στα επόμενα Σαββατοκύριακα, τα οποία μοιάζουν να έρχονται πολύ γρήγορα».

Open

Στα πλαίσια της εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, σας ενημερώνουμε ότι οι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας με την εταιρεία μας, είναι προσωρινά ανενεργοί. Για να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στο Site και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία για εσάς, ενδεχομένως αποθηκεύονται πληροφορίες στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε για την πλοήγηση με τη μορφή "cookies". Για να περιορίσετε ή να ελέγξετε τα στοιχεία αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σχετικές επιλογές που παρέχουν οι Internet Browsers. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά εδώ.

Close