Η ALPINE F1 TEAM ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ PODIUM ΣΤΟ GP ΤΟΥ QATAR

ΤΟ ALL NEW RENAULT KANGOO VAN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR ΓΙΑ ΤΟ 2022
November 22, 2021
ΤΟ DACIA SPRING ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ BEST BUY CAR OF EUROPE ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2022
December 16, 2021
  • Η ομάδα F1 της Alpine, κέρδισε μία θέση στο podium στο Grand Prix του Qatar, χάρη σε μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Fernando Alonso. O δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, τερμάτισε 3ος στη γενική κατάταξη, κερδίζοντας έτσι, για πρώτη φορά από το 2014, μια θέση στο podium και ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα συναρπαστικό διήμερο για όλη την ομάδα. Παράλληλα, ο Esteban Ocon έφερε ακόμα περισσότερη χαρά και πόντους στην ομάδα της Alpine, ακολουθώντας στην 5η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Fernando ξεκίνησε από την 3η θέση, ενώ χάρη σε μια εκπληκτική εκκίνηση και στην προσπέραση του Rierre Gasly, εκτοξεύθηκε στη 2η θέση. Μάλιστα, ο Ισπανός κράτησε τη 2η θέση, μέχρι που τελικά την έχασε από τον πιεστικό Verstappen. Ο Fernando άφησε τρίτο τον Sergio Perez, προτού μια δεύτερη στάση του Μεξικάνου, τον ωθήσει να επιστρέψει στη διεκδίκηση του βάθρου. Τελικά, ένα καθυστερημένο Safety Car του έδωσε ακριβώς το περιθώριο που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει το παρθενικό του βάθρο για την AlpineF1 Team, το 2ο της ομάδας αυτή τη σεζόν και το 98ο της καριέρας του.

Ο Esteban ανέβηκε τέσσερις θέσεις, για να τερματίσει, τελικά, στην 5η θέση της γενικής, μετά από μια δυναμική εμφάνιση. Όπως και ο Fernando, έτσι και ο Γάλλος είχε καλή αρχή, περνώντας στην 6η θέση. Στη συνέχεια έπαιξε απολύτως ομαδικά, προστατεύοντας τον Fernando.

Αυτός ο εντυπωσιακός τερματισμός, που έφερε διπλούς πόντους στην ομάδα, τοποθετεί, πλέον, την Alpine F1 Team, με διαφορά 25 βαθμών, στην 5η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, με μόλις δύο αγώνες να απομένουν.

H ALPINE F1 TEAM ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ PODIUM ΣΤΟ GP ΤΟΥ QATAR

Ο Fernando Alonso δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τον αγώνα: «Σήμερα ένιωσα φανταστικά, καθώς το να επιστρέφεις στο podium είναι ένα τόσο ωραίο συναίσθημα. Ελπίζω να μη χρειαστεί να περιμένουμε ξανά τόσο πολύ για να συμβεί αυτό! Μπορεί να πήραμε κάποια ρίσκα, αλλά τελικά όλα δούλεψαν προς όφελός μας. Είχαμε καλό ρυθμό, ενώ παρά του ότι ο Perez μας έφτασε, στο τέλος καταφέραμε να κρατηθούμε. Ο Esteban έκανε εξαιρετική δουλειά, βοηθώντας να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα, ενώ οι χρόνοι μας στα pit stopsήταν εξαιρετικοί, οπότε μπράβο σε όλη την ομάδα. Αυτή την πίστα την αγαπώ και το αυτοκίνητο το ένιωθα πραγματικά υπέροχο όλο το διήμερο. Οπότε ανυπομονώ να επιστρέψω εδώ. Υπήρχε πολλή ένταση και πολλές ανακατατάξεις, κάτι για το οποίο νιώθαμε ανασφάλεια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Αλλά, τελικά, αυτό το Σαββατοκύριακο αποδείχτηκε ιδανικό για εμάς και σκοράραμε και πολλούς πόντους στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Οπότε τώρα έχουμε ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι της Alpha Tauri, καθώς οδεύουμε στους δύο τελευταίους αγώνες».

Open

Στα πλαίσια της εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, σας ενημερώνουμε ότι οι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας με την εταιρεία μας, είναι προσωρινά ανενεργοί. Για να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στο Site και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία για εσάς, ενδεχομένως αποθηκεύονται πληροφορίες στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε για την πλοήγηση με τη μορφή "cookies". Για να περιορίσετε ή να ελέγξετε τα στοιχεία αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σχετικές επιλογές που παρέχουν οι Internet Browsers. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά εδώ.

Close