ALL NEW RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΩΣΙΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ, ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Renault Scenic: Το μόνο που μένει ίδιο είναι το όνομα
August 21, 2023
Η RENAULT ΚΑΙ Η DACIA ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ & ELECTROMOBILITY»
September 22, 2023

Το νέο, ηλεκτρικό Megane άνοιξε το δρόμο, ενώ τώρα είναι η σειρά του νέου Scenic να γίνει η ‘αιχμή του δόρατος’ για τη νέα γενιά των ηλεκτρικών οχημάτων της Renault. Το All-new Scenic E-Tech electric έχει σχεδιαστεί για τη σύγχρονη οικογένεια που θέλει να είναι ελεύθερη και ασφαλής στα ταξίδια της. Το νέο Scenic εντάσσεται ιδανικά στο στρατηγικό πλάνο Renaulution: είναι ηλεκτρικό, υπερμοντέρνο, γεμάτο χρήσιμες και διαισθητικές τεχνολογίες, ενώ έχει σχεδιαστεί με βάση τα πιο βιώσιμα δομικά χαρακτηριστικά. Είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που αντικατοπτρίζει το στόχο του Renault Group να γίνει μία αυτοκινητοβιομηχανία επόμενης γενιάς, ενσωματώνοντας τη νέα στρατηγική βιωσιμότητας του Group, αλλά και τους τρείς πυλώνες στους οποίους αυτή εδράζεται: το περιβάλλον, την ασφάλεια και τη συμπερίληψη.

All-new Renault Scenic E-Tech electric

Scenic: 27 χρόνια εξέλιξης

Η Renault γράφει ιστορία με το Scenic εδώ και 27 χρόνια. Το μοντέλο γεννήθηκε το 1996 (πέντε χρόνια μετά το ομώνυμο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 1991) φέρνοντας την επανάσταση, καθώς έγινε το πρώτο compact MPV στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Το όνομά του είναι συντομογραφία των λέξεων Safety Concept Embodied in a New Innovative Car.

Οι οικογένειες, οι ταξιδιωτικές τους συνήθειες, η προθυμία τους να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και οι ανησυχίες τους σχετικά με την ασφάλεια, έχουν εξελιχθεί με την πάροδο των ετών, και το Scenic έχει αλλάξει μαζί τους – μάλιστα, μερικές φορές, βρίσκεται ένα βήμα μπροστά τους.

Το  σύγχρονο μοντέλο διαθέτει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, αναθεωρώντας την εικόνα του οικογενειακού αυτοκίνητου κατηγορίας C και καλώντας τις οικογένειες να ταξιδέψουν διατηρώντας, παράλληλα, το πρωτοποριακό και φιλικό προς την οικογένεια DNA του. Το Scenicσχεδιαζόταν πάντα για να είναι το κύριο αυτοκίνητο μιας οικογένειας, για τα μακρινά ταξίδια, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Αυτή η φιλοσοφία εξακολουθεί να διατηρείται, χάρη στην αυτονομία  των 620 χιλιομέτρων (βάσει WLTP). Είναι το πρώτο πιο βιώσιμα σχεδιασμένο ηλεκτρικό όχημα, που φροντίζει για την ευημερία των επιβατών, αλλά και του περιβάλλοντός τους. Είναι σήμερα, το οικογενειακό αυτοκίνητο του αύριο.

All-new Renault Scenic E-Tech electric

Η επιτομή του οικογενειακού αυτοκινήτου

Είναι βασισμένο την πλατφόρμα CMF-EV και διαθέτει τολμηρή σχεδίαση. Παράλληλα, το αμάξωμά του έχει compact διαστάσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας (4,47 μ.) αλλά η ευρυχωρία του είναι κορυφαία. Διαθέτει μπαταρία μικρών διαστάσεων (με ισχύ έως 87 kWh), η οποία απελευθερώνει ακόμη περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις compact αναλογίες του. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ έως 160 kW (220 hp) και έως 300 Nmροπής, με αποτέλεσμα το μοντέλο να επιδεικνύει μοναδική ευελιξία και ζωντάνια. Στο εσωτερικό, είναι άνετο για όλους τους επιβάτες του. Η επίπεδη οροφή και το μεταξόνιο των 2.78μ. συμβάλλουν καθοριστικά στην αίσθηση ευρυχωρίας. Έτσι, υπάρχει αρκετός χώρος για τους επιβάτες (συμπεριλαμβανομένης της απόστασης των 278χλστ. για τα γόνατα των πίσω), και για τις αποσκευές τους (στο χώρο των 545 λίτρων). Η πρωτοποριακή οροφή από φωτοχρωματικό γυαλί, και το ευρηματικό υποβραχιόνιο ολοκληρώνουν την γκάμα των ευκολιών που βελτιώνουν την άνεση.

Η ηχητική του υπογραφή είναι μοναδική από μόνη της, ως το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας σε συνεργασία με το διάσημο συνθέτη Jean-Michel Jarre.

Το All-new Scenic E-Tech electric θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα στη γκάμα της Renault, που θα προσφέρεται και στην έκδοση Esprit Alpine, η οποία έχει έναν ιδιαίτερα συναρπαστικό σπορ χαρακτήρα. Το μοντέλο κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Douai (στο ElectriCity), ενώ προβλέπεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2024.

All-new Renault Scenic E-Tech electric

Το πρώτο οικογενειακό αυτοκίνητο με το πιο βιώσιμο σχεδιασμό

Η δημιουργία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας επόμενης γενιάς, περιλαμβάνει μια νέα οπτική για το αυτοκίνητο και τον τρόπο με τον οποίο το χρησιμοποιούμε, για να καταστεί η οδήγηση πιο υπεύθυνη, πιο ασφαλής και διαθέσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Σημαίνει, επίσης, συρρίκνωση των περιβαλλοντικών αποτυπωμάτων των οχημάτων σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους – κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της παραγωγής, της κυκλοφορίας, αλλά και του τέλους της ζωής τους, δηλαδή από τη γέννηση μέχρι την απόσυρση.

Η 5η γενιά του Renault Scenic εισάγει ένα νέο όραμα κινητικότητας. Η πιο «έξυπνη» κατανάλωση και η πιο υπεύθυνη παραγωγή γίνονται πλέον ο κανόνας. Και, μέσω του στρατηγικού πλάνου Renaulution, το Renault Group γίνεται μια εταιρεία επόμενης γενιάς, με επίκεντρο την τεχνολογία, και στόχο τη δημιουργία οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής αξίας, επιδιώκοντας την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040, αλλά και παγκοσμίως έως το 2050.

Η Renault, πρωτοπόρος στον τομέα της πλήρους απεξάρτησης από τις εκπομπές άνθρακα, αποκάλυψε στη διάσκεψη ChangeNOW του 2022, το πρωτότυπο Scenic Vision, επιδεικνύοντας τον στόχο της μάρκας που δεν είναι άλλος από το να δημιουργήσει οχήματα πιο βιώσιμα και με όραμα. Και αυτό το όραμα αρχίζει να υλοποιείται σήμερα, με το πρώτο πιο βιώσιμα σχεδιασμένο, αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό όχημα, το All-new Scenic E-Tech electric.

Αυτό το αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό όχημα είναι πιο ευρηματικό, πιο γενναιόδωρο και πιο σχετικό με την εποχή του από ποτέ, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ασφάλεια, σε νέα επίπεδα. Το All-new Scenic E-Tech electric συναρμολογείται στη Γαλλία, στο εργοστάσιο της ElectriCityστο Douai, ενώ ο κινητήρας του κατασκευάζεται επίσης στη Γαλλία, στο Megafactory της Cléon. Έως και το 24% των μερών του αυτοκινήτου ανακυκλώνονται, ενώ το 90% του βάρους του – συμπεριλαμβανομένης και της μπαταρίας – είναι ανακυκλώσιμο.

Το ταξίδι προς νέα, ασφαλέστερη και πιο υπεύθυνη μετακίνηση, έχει ήδη ξεκινήσει!

All-new Renault Scenic E-Tech electric

«Το 1996, το Scenic εισήγαγε κενά δαιμόνια  εφευρίσκοντας εκ νέου τους κανόνες και εκσυγχρονίζοντας την εικόνα των οικογενειακών αυτοκινήτων. Το νέο Scenic E-Tech βαδίζει και αυτό στον ίδιο δρόμο. Είναι ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο με βασικό άξονα τη βιωσιμότητα, ενώ είναι ικανό να διανύει μεγάλες αποστάσεις. Διαθέτει εξαιρετικούς εσωτερικούς χώρους, ενώ παραμένει compact, προφέροντας κορυφαίο επίπεδο φωτεινότητας, άνεσης, αλλά και δυνατότητες δικτύωσης.»

Fabrice Cambolive, CEO Renault

All-new Renault Scenic E-Tech electric

«Το νέο ηλεκτρικό Scenic E-Tech έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αποτελεσματικότητα, την προσβασιμότητα από όλους και τη βιώσιμη ενσωμάτωση στο περιβάλλον. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι οικογένειες να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα, με ασφάλεια και πιο υπεύθυνα. Ενσαρκώνει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Renault. Οι εντυπωσιακές καμπύλες στην επιφάνειά του παραπέμπουν σε μια ζωντανή, ανθρωποκεντρική μάρκα, ενώ οι αιχμηρές και έντονες γραμμές του, σε συνδυασμό με τις πολλές λεπτομέρειες υψηλής τεχνολογίας, ενσωματώνουν το αυτοκίνητο στον σύγχρονο και δικτυωμένο κόσμο.»

Gilles Vidal, αντιπρόεδρος σχεδιασμού Renault

All-new Renault Scenic E-Tech electric

Open

Στα πλαίσια της εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, σας ενημερώνουμε ότι οι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας με την εταιρεία μας, είναι προσωρινά ανενεργοί. Για να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στο Site και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία για εσάς, ενδεχομένως αποθηκεύονται πληροφορίες στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε για την πλοήγηση με τη μορφή "cookies". Για να περιορίσετε ή να ελέγξετε τα στοιχεία αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σχετικές επιλογές που παρέχουν οι Internet Browsers. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά εδώ.

Close